Arlekin Brown
de pe Ianuarie 1, 2024
119 vizualizări

Includerea unor parteneri sexuali suplimentari într-o relație oficială a fost mult timp considerată tabu dar reprezintă o tendință majoritară, există un interes în creștere pentru relațiile deschise

- Mulți oameni online care sunt dispuși să vorbească despre a fi non-monogami și să-și exprime faptul că sunt interesați de acest fel de lucruri, arată un interes tot mai mare pentru relațiile consensuale non-monogame, inclusiv relațiile deschise, mulți factori sociali și culturali au dus la o îmbrățișare mai largă a stilurilor de relație netradiționale, iar pandemia poate chiar să joace un rol.

Ar putea fi orice, de la a trăi cu mai mulți parteneri și a împărți veniturile la a avea acceptul partenerului/ei pentru a avea o legătură sau mai multe.

Relațiile deschise se încadrează sub umbrela non-monogamie, dar mulți tind să facă diferența între aceste tipuri de aranjamente și alte tipuri de non-monogamie, cum ar fi poligamia care, presupune adesea participarea la mai multe parteneriate intime, în timp ce relațiile deschise sunt asociate mai des cu oamenii care se angajează în relații în principal sexuale în afara parteneriatului lor prioritar, de două persoane.

Relațiile deschise sunt mai puțin concentrate pe conexiunile emoționale cu persoane din afara unei relații primare și mai mult pe cele sexual-totale.

- să meargă la întâlniri ocazionale și să aibă relații de tip „prietenie cu beneficii” cu alte persoane decât partenerii lor principali.

- o relație deschisă înseamnă doar acel „pas gratuit” ocazional pentru a avea o aventură de o noapte sau o scurtă aventură sexuală.

- aranjamentul ar putea arăta mai degrabă ca un swing – cum ar fi să faci sex cu alte cupluri, dar să nu mergi la întâlniri separat.

- relații deschise în stilul „nu întreba, nu spune”, în care ambii membri ai unui cuplu îi permit celuilalt să aibă relații sexual-totale cu alte persoane – pur și simplu fără să discute despre aceste experiențe.

-  „Monogamish”, relația monogamă în care el și partenerul său sunt devotați unul cu altul, dar încă fac sex fără obligații cu alți bărbați/femei.

- Oameni de orice tip se angajează în relații deschise de la „resurse economice” la „etnie”. mulți dintre cei interesați sau care participă la relații deschise tind să fie relativ tineri – cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani.

- Mulți se identifică drept queer, bisexuali și/sau pansexuali, în practică, au relații deschise sau care practică relații deschise, care au de la 19 la 70 de ani. Oamenii care acoperă complet spectrul.

- Aplicații tradiționale de întâlniri, cum ar fi OkCupid, au înregistrat o creștere a interesului pentru relațiile deschise, utilizatorii care caută relații non-monogame au crescut cu 70%.

- Aplicația de întâlniri Hinge au arătat că unul din cinci utilizatori Hinge „ar lua în considerare” să încerce o relație deschisă, în timp ce unul din 10 s-a angajat deja într-una, a fost „oportunitatea perfectă de a face o pauză și de a ne gândi mai mult la ceea ce ne dorim.

- O mare parte din interesul recent vine de la mileniali care pur și simplu „pun la îndoială felul în care au fost crescuți” – în majoritatea cazurilor, să creadă că monogamia pe termen lung, căsătorită este scopul final al relațiilor intime.

- O tendință generală către o minte deschisă, societal suntem cu toții mai deschiși la tot felul de identități care sunt mai puțin convenționale… oamenii sunt mai dispuși să conteste paradigma socială într-un mod general ce permite oamenilor să-și pună la îndoială și propriile dorințe când „alegi în continuare monogamia și nu funcționează… începi să fii curios dacă există o altă cale.

- Există mai multe resurse ca niciodată, o „explozie a creatorilor de conținut și a oamenilor care scriu despre asta în media… în aplicații, în întâlnirile comunității, informațiile despre non-monogamie sunt accesibile pe scară largă – nu în „vechile și prăfuite jurnalele personale online din colțurile internetului.

- Mulți oameni îmbrățișează aranjamentele non-monogame este o vizibilitate în creștere în jurul relațiilor deschise, percepția generală de opinie publică sugerează că atitudinile față de non-monogamia consensuală de sextotal par să fi avut o tendință mai pozitivă în ultimii ani

- Oamenii să se gândească la relații deschise, majoritatea oamenilor și-au imaginat o ieșire din relația  monogamă, cum ar fi participând la swinging, deschizându-și relația sau fiind poliamoroase, nu puțini o practică în viața reală, peste 40% numai in UE.

- O percepție înrădăcinată că relațiile deschise sunt în general văzute ca „bula de cuplu” ca singura modalitate funcțională de a avea un atașament sigur,oamenii să simtă o opțiune viabilă pentru ei, să se angajeze în relații sexuale și/sau matrimoniale cu mai multe persoane simultan, la fel ca și normele culturale ale comunității.

- Oamenii, în special millennials și Generația Z, continuă să se îndepărteze de ideea că un partener își poate îndeplini toate nevoile (ceva ce îl încurajează conceptul tradițional monogam al căsătoriei), tot mai mulți prieteni platonici care decid să trăiască împreună precum și ratele de căsătorie în scădere, ce sugerează o posibilă schimbare viitoare a modului în care oamenii se angajează în relații, ei se orientează mai mult în crearea relațiilor care au cel mai mult sens pentru viața lor.

-O creștere continuă a „structurilor de relații creative" va deveni un fenomen global, prea multe culturi din întreaga lume prezintă provocări pentru oamenii care speră să-și deschidă relațiile, iar tabuul dispare la nivel global.

- Comportamentele pe care le vedem în rândul întâlnirilor de astăzi au existat dintotdeauna, oamenii devin mai deschiși și mai transparenți cu privire la modul în care identifică ceea ce își doresc într-o relație, cu fiecare an care trece judecă tot mai puțin pe cei din jurul lor.

Postat în: Societate
Like (2)
Loading...
 şi 1 altul.